Εορτασμοί Εκατονταετηρίδας της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας

Την Κυριακή, 7 Μαΐου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης τελέστηκε Δοξολογία στο πλαίσιο των Εορτασμών της Εκατονταετηρίδας της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας (HCWA).

Η Δοξολογία τελέστηκε μετά τη Θεία Λειτουργία και προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ ακολούθησε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ευημερίας των σημερινών εθελοντών Ελληνικής Κοινότητας. Στη συνέχεια, τελέστηκε Μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους εθελοντές που υπηρέτησαν την Κοινότητα τα τελευταία εκατό χρόνια.

Παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Άφκος, ο Πρόεδρος της Καστελλοριζιακής Αδελφότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Τζιμ Μανίφης, ο Διευθυντής του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Ανδρέα, Craig Monaghan, και ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Εορτασμών της Εκατονταετηρίδας της Ελληνικής Κοινότητας Δ.Α., κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

Διάφορες εκδηλώσεις και εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί από την Ελληνική Κοινότητα Δ.Α. για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας που θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2024. Η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν η πρώτη από τις πολλές ακόμη εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε στην Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, να έχει κάθε επιτυχία στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η Ελληνική Κοινότητα Δ.Α. μαζί με τον Κεντρική Φιλόπτωχο «Αγία Ταβίθα» και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρέθεσαν ένα πρωινό τσάι στην κάτω αίθουσα της Κοινότητας. Την εορταστική τούρτα για την έναρξη των εορτασμών της εκατονταετηρίδας έκοψαν ο Θεοφιλέστατος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δ.Α..

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....