Εορτασμοί για τα 60 χρόνια της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Yellow Rock

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 60ής επετείου από της ιδρύσεώς της.

Στις 4 Οκτωβρίου 1962, οι κτήτορες της Μονής, Δημητριάνος και Ελένη Φρειδερίκου, αγόρασαν τον χώρο της Μονής, με την ευλογία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Ιεζεκιήλ, και έκτοτε αποτελεί πνευματικό καταφύγιο για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Αυστραλίας. Για περισσότερα από είκοσι έτη, ο σημερινός Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, υπηρέτησε τη Μονή ως πρώτος Ηγούμενός της και πρόσφερε πνευματική καθοδήγηση σε τεράστιο αριθμό Ορθοδόξων πιστών σε όλη τη Νέα Νότιο Ουαλία. Το 2012 ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός έλαβε την ευλογία από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό για την παραγγελία εικόνος τη Παρθένου Μαρίας, της «Παναγίας της Κιτρινοπετρίτισσας».

Με την πρόνοια του Θεού, στις 23 Ιουλίου 2020, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Βουνού, στη Δυτική Αυστραλία, επιφορτίστηκε με την ευθύνη διαδοχής του Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

Τα τελευταία δύο χρόνια η πληθύνουσα Μοναστική Αδελφότητα συνεχίζει να αγωνίζεται για την ανάπτυξη της Μονής, μέσα από μια δέσμη έργων και σχεδίων για το μέλλον.

Φέτος, εξάλλου, υλοποιήθηκε μια σειρά από πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων, με αφορμή και τον εορτασμό των 60 χρόνων της Μονής.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου. Στις 3 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Παναγίας της Κιτρινοπετρίτισσας, και στις 4 Οκτωβρίου, από τις 7 π.μ., θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει έρανος για την ενίσχυση των οικοδομικών εργασιών της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, αναφερόμενος στο επετειακό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου, σημειώνει:

«Προτρέπω ολόψυχα τόσο τους κληρικούς, όσο και τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το όραμα της Ιεράς Μονής συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις».

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κύρια εκδήλωση της χρονιάς για τη συγκέντρωσης κεφαλαίων, στο Επετειακό Δείπνο που θα λάβει χώρα στις 9 Οκτωβρίου και ώρα 5μ.μ. στην Αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην Parramatta.

Όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν αυτήν την εκδήλωση ή να λάβουν προσκλήσεις για το Δείπνο, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Παναγιώτα Σουλελέ, στο 0413 303 525.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα: https://www.facebook.com/friendsofstgeorgemonastery/ .

Πηγή Βημα

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....