Εορτασμοί για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Πέρθη

Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη θεολογική σημασία του Σταυρού, εστιάζοντας ειδικότερα στην παράδοση που προβλέπει να μοιράζονται άνθη την ημέρα της εορτής, που συμβολίζουν τη ζωογόνο δύναμη του Τιμίου Σταυρού.

Η Κυριακή μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σηματοδοτεί πάντα μια ιδιαίτερη γιορτή για τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς οργανώνεται πανηγυρικό γεύμα στην αίθουσα της Ενορίας.

Φέτος το γεύμα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, της Προξένου της Ελλάδος στην Πέρθη κ. Γεωργίας Καρασιώτου, του Αντιπροξένου Ναυτιλιακών Υποθέσεων κ. Νικολάου Παπακωνσταντίνου, καθώς και των οικογενειών τους και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ελευθέριος Γεροβασίλης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, ενώ αναγνώρισε τη συνεισφορά ορισμένων από τους ενορίτες στη ζωή της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Σε ένδειξη ευχαριστίας και εκτίμησης, οι ενορίτες αυτοί παρέλαβαν, από τον Επίσκοπο Κυανέων, από ένα συλλεκτικό νόμισμα εξ αυτών που εκδόθηκαν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με αφορμή τους εορτασμούς της Επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την εξαιρετική διακονία τους στην Εκκλησία.

Στο τέλος του γεύματος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου, και με πολύ ενθουσιασμό όλοι μαζί έψαλαν τον πολυχρονισμό Του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....