Εορτασμός της Λαμπρής στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο του Καΐρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙΡΟΥ 

 

Οι έμπειροι ψήστες ήταν από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στις «επάλξεις της μάχης», στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο του Καΐρου προετοιμάζοντας με μαεστρία το κατσικάκι για το τελικό σούβλισμα. Άναμμα της φωτιάς, δέσιμο και ζύγισμα σωστό πάνω στην σούβλα και μετά, αυτή η μακρόσυρτη, αλλά γλυκιά αναμονή μέχρι την πρώτη μπουκιά.

Το υπέροχο αυτό έθιμο της πατρίδας μας, πού όλοι κουβαλάμε μια ισχυρή ανάμνηση του, στην καρδιά και στην μνήμη μας, κρατάει ζωντανό τα τελευταία δέκα χρόνια η οικογένεια του Έλληνα πάροικου κ. Κώστα Ελευθεριάδη που με την σύζυγό του κα Ματίνα Βασιλοπούλου οργανώνουν ένα γλέντι στην κυριολεξία τρικούβερτο.

Το μεγάλο τραπέζι στρώνεται στον κήπο του Ομίλου και οι συγγενείς και οι φίλους τους από Ελλάδα και Αίγυπτο, παίρνουν τις θέσεις τους. Φυσικά όσοι περάσουν από μπροστά θα καλεστούν υποχρεωτικά από τους οικοδεσπότες για ένα μεζέ, ένα τσούγκρισμα και ένα Χριστός Ανέστη, λόγω της ημέρας.

Ο Ναυτικό Όμιλος ήταν την Κυριακή του Πάσχα γεμάτος σε όλες τις αίθουσες, με τα μέλη του, τους Καΐρινούς πάροικους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Αμπετείου να τον επιλέγουν  για να απολαύσουν την μαγευτική θέα του Νείλου αλλά και το υπέροχο μενού της κουζίνας του.

Τα γκαρσόνια πήγαιναν και ερχόντουσαν συνεχώς από τα μαγειρειά στο πλωτό με γεμάτους δίσκους με ότι μπορείς να φανταστείς από γεύσεις.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....