Εορτάστηκε η 70η επέτειος από τα εγκαίνια του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής Πλατάνης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή των πιστών ο εορτασμός της 70ης επετείου από τα εγκαίνια του ιερού ενοριακού ναού της Αγίας Παρασκευής Πλατάνης Εδέσσης (1952-2022).
Κατά την διάρκεια του εορτασμού τέθηκαν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα: του Αγίου Αμφιλόχιου της Πάτμου, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, του Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης, του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και των Αγίων Εφραίμ Νέας Μάκρης Αττικής και Κατουνακιώτου.
Την παραμονή (1/11) στις 5.00 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και την επομένη, Τετάρτη 2/11, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε κτιτορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών, δωρητών καθώς και των εφημερίων του ναού.
Διανεμήθηκαν επίσης αναμνηστικά φυλακτά της Αγίας Παρασκευής σε όλους τους πιστούς.
Το απόγευμα της εορτής, στις 5.00 μ.μ. τελέσθηκε η Παράκλησις της Αγίας Παρασκευής, ποίημα του οσιολογιωτάτου ιερομονάχου και υμνογράφου Αθανασίου του Σιμωνοπετρίτου.

Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μαρούλα Κατσάρα και ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Έδεσσας κ. Ευάγγελος Θωμάς, ενώ συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της κοινότητος Πλατάνης κ. Σπρίτας Χρήστος.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Πλατάνης «Αγία Παρασκευή» και επιδόθηκε από τον Προϊστάμενο της ενορίας, π. Ευάγγελο Βυρώζη, αντίγραφο της εικόνος του Μεγάλου Αρχιερέως στην Προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Εδέσσης, κ. Σωτηρία Φιλούκατζη, για την μεγάλη υποστήριξη της στο έργο της ενορίας. Επίσης με ανακοίνωσή του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για όλους όσους βοήθησαν στην άρτια προετοιμασία και την διεξαγωγή του εορτασμού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....