Εορτάστηκε η Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στην κοινή Σύναξη και Εορτή τους το πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αναλύοντας το διπλό θαύμα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και τονίζοντας ότι ο Χριστός μας προσκαλεί να πιστέψουμε και εμείς καλούμαστε να ενδυναμώσουμε την πίστη μας, κυρίως στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, διότι ο Θεός περιμένει από τον άνθρωπο την πίστη για να μπορεί να επέμβει θαυματουργικά  στην ζωή του και να τον βοηθήσει  να ξεπεράσει κάθε πόνο, δυστυχία και αντιξοότητα.

Μετά την απόλυση της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος μαζί με τους ήδη εν Λαρίση Αγίους εορτάζουμε και τους δύο νέους Αγίους μας, τον Άγιο Διονύσιο Καλλιάρχη Μητροπολίτη Εφέσου τον από Λαρίσης και τον Άγιο Γεώργιο τον Τυρναβίτη τον νεομάρτυρα, ευχηθείς σύντομα να αυξηθούν οι τοπικοί μας Άγιοι. Ακολούθως, ευχαρίστησε τους δύο νεοεκλεγέντας Αρχιερείς για την ευλογητή τους παρουσία, τους συνεχάρη για την επάξια εκλογή τους και τους ευχήθηκε να έχουν αγαθή ποιμαντορία στις Μητροπόλεις τους.

Πλήθος κόσμου μετείχε στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων που περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά, προκειμένου να ασπασθούν τα ιερά λείψανα και την αγία εικόνα της Θεομήτορος, που ήλθε από το ευλογημένο χωριό του Αρμενίου για να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις καρδιές των πιστών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....