Εορτή Αγίων Αναργύρων – Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Οινοφύτων, όπου συμμετείχαν πάρα πολλοί πιστοί.

Το πρωί του Σαββάτου 1η Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο  Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Λεβαδείας, που βρίσκεται στην Κρύα, ενώ στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου   Παντελεήμονος Λεβαδείας, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αντωνίου Καραγιαννάκη.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη Βαθέος Αυλίδος, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δούλου του εκατόνταρχου, στην εορτή της κατάθεσης της τιμίας εσθήτας της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών, καθώς και στην επέτειο μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη. Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται λείψανα του Οσίου που μεταφέρθηκαν από την Πάρμα της Ιταλίας το 2001 και η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....