Εορτή Αγίου Αθανασίου στην Μητρόπολη Θηβών

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Καραμαρούδης. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, που πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τους πιστούς, και ευχήθηκε Χρόνια πολλά σε όλους. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, με την παρουσία των αρχών και των πιστών της περιοχής.

Το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Αθανασίου σύμφωνα με τον επικήδειο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα και ο Άγιος Αθανάσιος να πρεσβεύει στον Κύριο για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Τόνισε ότι ο Άγιος Αθανάσιος θα πρέπει να αποτελεί για όλους μας παράδειγμα, για τη σχέση του με το Θεό και τους αγώνες του για την Ορθοδοξία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρί, όπου τον υποδέχτηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Σχολείου, μίλησε στα παιδιά για τον Μέγα Βασίλειο και τη βασιλόπιτα, καθώς και για τον Άγιο Αθανάσιο και τούς ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια στους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους των αρχιερατικών περιφερειών Θηβών και Λεύκτρων για την περίοδο 2023-2025, παρουσία των Εφημερίων των Ενοριών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....