Εορτή Αγίου Λαζάρου και Βαΐων στη Μητρόπολη Θηβών

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, καθώς και στο διάλογο του Κυρίου με την αδελφή του Λαζάρου Μάρθα που αναφέρεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής του Αγίου Λαζάρου.

Το εσπέρας της Κυριακής των  Βαΐων ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στους στίχους του συναξαρίου της Μ.Δευτέρας: «Σώφρων Ἰωσήφ, δίκαιος κράτωρ ὤφθη, καὶ σιτοδότης, ὧ καλῶν θημωνία!» που αναφέρεται στον Πάγκαλο Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε σώφρων και δίκαιος ηγεμόνας και σιτοδότης του λαού του, και τον οποίο προβάλλει η Εκκλησία μας τη Μεγάλη Δευτέρα προς μίμηση, ενώ μίλησε και για την άκαρπη και ξηρανθείσα συκή, που αναφέρεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα του Όρθρου της Μ. Δευτέρας, η οποία συμβολίζει την πνευματική ακαρπία των ανθρώπων, η ζωή των οποίων θα πρέπει να είναι γεμάτη φωτεινά έργα και καλούς καρπούς.

Το Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, που βρίσκεται στο Κοιμητήριο Λεβαδείας, όπου στο τέλος τέλεσε την αρτοκλασία.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....