Εορτή Ανακομιδής ιερών λειψάνων Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2022, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος  ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου εκκλησιάστηκαν οι μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς και τα παιδιά μίλησε για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, καθώς και για την τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στα ιερά λείψανα των Αγίων.  Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι  σε  αντίθεση με τη καύση των σωμάτων, η Εκκλησία περιβάλλει με σεβασμό και τιμή το ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος, ως έκφραση αγάπης προς τους κεκοιμημένους και ως εκδήλωση πίστεως στην κοινή ανάσταση. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και τους έδωσε ως ευλογία από μια εικονίτσα και ένα στυλό.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης. Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης εκκλησιάστηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της κωμοπόλεως με τους καθηγητές τους. Στους πιστούς και τα παιδιά μίλησε ο Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου για τα ιερά λείψανα και την ανακομιδή του ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....