Εορτή Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Γεωργίου και Χειροθεσία νέου Πνευματικού στο Γυναικείο Ησυχαστήριο  Παναγίας «Άξιον Εστί»

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Αρχιερατική Λειτουργία και Χειροθεσία Πνευματικού 
Επί τη ευκαιρία της εορτής της Ιεράς Μνήμης της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τρροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, μετέβη το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου ε.έ., εις την ευλογημένη περιοχή του Μεσσαίου, όπου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία τελέσθηκε εις το Καθολικό του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου  Παναγίας «Άξιον Εστί», πλαισιούμενος από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (Πεντάλοφος Γουμένισσας), με επικεφαλή τον Καθηγούμενο Αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο, του και Πνευματικού του Ιερού Ησυχαστηρίου και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της καθ΄ημάς Ι. Μητροπόλεως Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Αναστάσιο Παρούτογλου.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Γεωργίου και την ευλάβεια που του αποδίδουν, όχι μόνον οι Χριστιανοί, ενώ παράλληλα ανέλυσε και την φράση του Αποστολικού Αναγνώσματος «τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης.» (Κολ. γ’, 1-2), σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι βιοτικές μέριμνες πρέπει να έχουν την Χάρη και την Ευλογία του Θεού σύμφωνες με το Θέλημα Του, διότι μόνον τότε οι άνθρωποι θα ζουν χωρίς άγχος, αγωνία και ανασφάλεια, φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Προ της Απολύσεως και κατόπιν σχετικής αδείας και ευλογίας της κυριάρχου Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, μετόχι της οποίας αποτελεί το Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε Πνευματικό τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Χερουβείμ, εις τον οποίο και απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης προτρέποντας τον να επιτελεί με αγάπη και διάκριση το μέγιστο έργο της Εξομολογήσεως και της πνευματική πατρότητος, οδηγώντας τους ανθρώπους στην σωτηρία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....