Εορτή Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του ιδρυτή της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας, του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έζησε και ετάφη στη Θήβα. Στον ομώνυμο του Αγίου Ιερό Ναό στη Θήβα, όπου βρίσκεται ο τάφος του, τελέστηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, συγχοραστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής, των αρχών του τόπου και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά και στην πορεία προς τους Εμμαούς, όπου μαζί με τον Κλεόπα συναντούν τον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα για την παρουσία του στην εορτή του ιδρυτή της Βοιωτικής Εκκλησίας και ευχήθηκε στους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών του Ευαγγελιστή Λουκά.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Ενδόξου και Ευαγγελιστή Λουκά.

Το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού, όπου και τέλεσε τη χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Πιτσινή.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά και τη σύνδεσή του με την Τοπική Εκκλησία, τονίζοντας την πίστη του στον Θεό και και τον ιεραποστολικό του ζήλο για τη διάδοση του  Ευαγγελίου. Και συμβούλεψε τον χειροτονούμενο να έχει πρότυπο και παράδειγμα στην ιερατική του διακονία τον Ευαγγελιστή Λουκά. Ο χειροτονούμενος στο λόγο του εξέφρασε δοξολογίες προς τον Τριαδικό Θεό για το δώρο της ιερωσύνης που λαμβάνει και ευχαρίστησε όσους τον έχουν στηρίξει στη ζωή του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....