Εορτή λήξης των μαθημάτων του Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος» στην Αδελαΐδα

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο «Άγιος Γεώργιος», της φερωνύμου ενορίας-κοινότητος Thebarton στην Αδελαΐδα, πραγματοποίησε την ετήσια εορτή λήξης των μαθημάτων. Η βραδιά άρχισε με προσευχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, κατά την οποία όλη η σχολική κοινότητα έψαλε τα τροπάρια του Αγίου Γεωργίου και των Χριστουγέννων.

Οι μαθητές και μαθήτριες του νηπιαγωγείου και των τάξεων από την 1η μέχρι και την 4η του Δημοτικού Σχολείου τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στην ελληνική, την αγγλική και την σερβική γλώσσα. Η όμορφη απόδοση των τραγουδιών ψυχαγώγησε τους θεατές, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τα παιδιά.

Στο ενδιάμεσο των παραστάσεων, απονεμήθηκαν σε μαθητές βραβεία για ακαδημαϊκή αριστεία και για την προαγωγή της πνευματικής παιδαγωγικής ταυτότητας του Κολλεγίου. Σε δυο μαθητές απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων για τα πρόσωπα που επιδεικνύουν ηγετικές ικανότητες και πνεύμα συνεργασίας. Σ’ άλλους δυο μαθητές απονεμήθηκε ειδικό βραβείο για το πνεύμα πρωτοβουλίας και την ομαδική δουλειά τους στο Κολλέγιο και την ευρύτερη κοινότητα.

Στις ομιλίες τους, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Κατσιδώνης και ο διευθυντής του Κολλεγίου κ. Επαμεινώνδας Καραμόσχος ευχαρίστησαν τις οικογένειες των μαθητών, που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο, καθώς, επίσης, μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους τις πολλές επιτυχίες ολόκληρης της σχολικής κοινότητας κατά το έτος 2023.

Κλείνοντας την βραδιά, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στη σύνολη σχολική κοινότητα του Κολλεγίου τις ευλογίες και τη θερμή αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, και ευχήθηκε να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με πνευματικό αγώνα και ευτρεπισμό των καρδιών μας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....