Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: “Παρακαλούμε την Παναγία να δώσει λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που βασανίζουν εμάς και τις οικογένειές μας και Της εναποθέτουμε την ελπίδα μας”

Επί τη εορτή της Μεσοπεντηκοστής ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, όπου κατ’ αυτάς τας ημέρας ευρίσκεται σε προσκύνημα το ιερό Παλλάδιο της Παναγίας, της επικαλουμένης «Άξιον Εστί», η εφέστιος εικών του Αγιωνύμου Όρους.

Στην σύντομη προσφώνησή του προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι συρρέουν από όλα τα μέρη της Ελλάδος, για να εμπιστευθούν στην Παναγία μας τα προσωπικά και οικογενειακά τους προβλήματα, ευχήθηκε η Παναγιά να φέρει στις καρδιές των ανθρώπων την ειρήνη, την καταλλαγή, την ταπείνωση και την αγάπη. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε: “Στον απόηχο της μεγάλης και λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας, επινεύσει και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να προσκυνούμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης “Άξιον Εστί”, της εφεστίου εικόνος του Αγιωνύμου Όρους. Προσκυνούντες την εικόνα αυτή παρακαλούμε την Παναγία να δώσει λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που βασανίζουν εμάς και τις οικογένειές μας και Της εναποθέτουμε την ελπίδα μας προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη, η αγάπη και η ομόνοια σε όλο τον κόσμο”.

Και έκλεισε λέγοντας: “Θερμάς ευχαριστίας οφείλουμε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την άδεια και ευλογία την οποία έδωσε στην ελαχιστότητά μου να ιερούργησω σήμερα ενώπιον της ιεράς εικόνος. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία συνόδευσε άχρι του κλεινού άστεως των Αθηνών την ιερά εικόνα. Θερμές ευχαριστίες στους αγαπητούς αδελφούς, στους πρεσβυτέρους και διακόνους οι οποίοι συλλειτούργησαν μαζί μας και τους αδελφούς που πλαισίωσαν το ιερό αναλόγιο. Σήμερα προσευχηθήκαμε για την ειρήνη του κόσμου, αλλά και για δώσει ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας  Μητέρας Του δύναμη και υπομονή στους ακρίτες  του Έβρου. Ιδιαιτέρως προσευχηθήκαμε για το ευσεβές και φιλόχριστο ποίμνιο της καθ’ ημάς θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως, που καθημερινά, παρά τις δυσκολίες, καταθέτει την δική του μαρτυρία υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Χριστός Ανέστη!”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....