Εορτή της Συνάξεως των Αγίων 12 Αποστόλων και των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Καλύμνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας  κ. Παΐσιος, την Κυριακή 30/6, εορτή της Συνάξεως των Αγίων 12 Αποστόλων και των Αγίων Πάντων, χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Καλύμνου, με συλλειτουργό τον Εφημέριο της  Ιεράς Μονής Αιδεσιμώτατο π. Σταύρο Μάρθα.

Ο Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς στην ανά τον κόσμο εξάπλωση του Ευαγγελικού Κηρύγματος του Κυρίου δια των Θεοκηρύκων Αποστόλων «πορευθέντες  εις τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους», οι δε Άγιοι Πάντες δια της ακραιφνούς πίστεώς τους εδόξασαν το όνομα του Τριαδικού Αγίου Θεού, και εκάλεσε τους πιστούς εν υπακοή προς τον Θεό να διάγουν τον επί γης βίο του, και να μην ακούουν αλλοτρίων φωνές προκειμένου ίνα τύχομεν πάντες της ουρανίου βασιλείας του Θεού του Πατρός των Φώτων!

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας, στον ξενώνα της Ιεράς Μονής, η ηγουμένη Κυπριανή Μοναχή και οι Μοναχές προσέφεραν στον Μητροπολίτη, τον Εφημέριο π. Σταύρο, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα τον πατροπαράδοτο καφέ με ωραία τοπικά βουτήματα!

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....