Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέσθηκε με τάξη και ιεροπρέπεια η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας, για την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2022. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, πριν αφιερωθεί ο Ναός μας στο όνομα της Παναγίας μας, η Κοινότητά μας πανηγύριζε στην εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο για τις ψυχές των κεκοιμημένων κτητόρων και ευεργετών του Ναού μας και μίλησε σχετικά τόσο για την εορτή, όσο και για την σημασία του κτητορικού μνημοσύνου.

Εκκλησιάστηκαν Πρόεδροι διαφόρων σωματείων από την Αντιόχεια (οι χριστιανοί κάτοικοι της οποίας τιμούν ιδιαιτέρως τους Πρωτοκορυφαίους των Αποστόλων), που δραστηριοποιούνται στην Πόλη και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Κοινότητάς μας.

Η πανηγυρική και εορτάσιμος ημέρα, ολοκληρώθηκε με μικρά ομιλία του Εντιμολ. κ. Παντελεήμονος Βίγκα, Άρχοντος Μεγάλου Χαρτοφύλακος, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητάς μας και με την παράθεση πλουσίας δεξιώσεως στον υπέροχο και γεμάτο άνθη περίβολο του Ιερού Ναού.

Και του χρόνου!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

 

 

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....