Εορτή του Αγίου Ραφαήλ στο Ίλιον

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου πανηγύρισε την Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου 2022.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ και Νικολάου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Μετά την οπισθάμβωνο ευχή ομίλησε σύντομα με αφορμή τη φράση από το ευαγγέλιο «καὶ μὴ εὑροῦσαι τὸ σῶμα αὐτοῦ ἦλθον λέγουσαι καὶ ὀπτασίαν ἀγγέλων ἑωρακέναι, οἳ λέγουσιν αὐτὸν ζῆν»! Οι Απόστολοι βιώνουν τις παράδοξες πληροφορίες για την Ανάσταση του Χριστού με χαρά, προσμονή αλλά και αμφιβολία. Οι μυροφόρες όμως βεβαιώνουν πως είδαν ζώντα τον Διδάσκαλο. Λίγο αργότερα, οι μαθητές που πορεύονταν προς Εμμαούς με συγκίνηση ανέφεραν στους υπόλοιπους πως αναγνώρισαν τον συνοδοιπόρο τους Ιησού «ἐν τῇ κλάσει τοῦ ἄρτου». Τελικά, ο Χριστός φανερώνεται «τῶν θυρῶν κεκλεισμένων» ενώπιον των μαθητών Του και αίρει τη λύπη τους!

Κάπως έτσι φανερώθηκαν και οι εορτάζοντες νεοφανείς άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, με μία πρωταρχική οπτασία στην γερόντισσα της μετέπειτα Ιεράς Μονής τους, η οποία στην αρχή φαινόταν απίστευτη σε όλους. Όμως η αποκάλυψη των λειψάνων τους πλημμύρισαν χαρά τις καρδιές των πιστών και έδειξαν την ελπίδα της κοινής αναστάσεως!

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....