Επανήρχισαν οι συναντήσεις του «Σχολείου Οικογένειας» στην Ερμούπολη

Άρχισε και πάλι μετά από μεγάλα διαστήματα παύσης, λόγω τής πανδημίας , να λειτουργεί κανονικά στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου το «Σχολείο Οικογένειας». Η επανέναρξη είχε αρχικά προγραμματιστεί γιά τον Νοέμβριο, όμως λόγω τεχνικού προβλήματος, ανεβλήθη γιά τον Δεκέμβριο. Το Σάββατο λοιπόν 3 Δεκεμβρίου, έγινε η πρώτη , γιά την φετινή περίοδο , συνάντηση στην Ερμούπολη, στην κατάμεστη αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφώσεως. Ο υπεύθυνος τού «Σχολείου Οικογένειας», π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, το οποίο ίδρυσε ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, από τον πρώτο κιόλας χρόνο τής αρχιερατείας του στην Μητρόπολη Σύρου, ανέπτυξε το θέμα περί τών πραγματικών αιτίων τών συγκρούσεων και τσακωμών στις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα μέσα στην οικογένεια.
Έγινε ένας πολύ γόνιμος και ζωντανός διάλογος μεταξύ τών συμμετεχόντων και τού εισηγητή, και δόθηκε πολύ υλικό γιά αναστοχασμό, γιά προβληματισμό και γιά αυτοκριτική που είναι διαδικασίες, όχι μόνο χρήσιμες, αλλά και απαραίτητες γιά την πορεία κάθε ανθρώπου προς την αυτογνωσία.
Ο π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος , Ψυχοθεραπευτής, ειδικευμένος στην Οικογενειακή Θεραπεία, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το απόγευμα ομίλησε σε συνάντηση που είχε οργανώσει η Καθολική Επισκοπή Σύρου , σε αίθουσα τού ξενοδοχείου “Ερμής” σε νέα ζευγάρια, που είχαν δηλαδή τελέσει τον γάμο τους την τελευταία πενταετία. Το γενικό θέμα τών συναντήσεων αυτών, στις οποίες συμμετέχουν και μεικτά ζευγάρια, είναι “Φροντίζοντας τον Γάμο μας” .

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....