Επετειακή Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου

Στο ιστορικό και εμβληματικό Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου διοργάνωσε χθες Εκδήλωση με θέμα:«Οι Δρόμοι του Μπαρουτιού». Επρόκειτο για μία ιστορική αναδρομή στη συμβολή των Μικρασιατών στην αγορά και μεταφορά του μπαρουτιού από τη Σμύρνη στον Πόρο και την Καλαμάτα, που οδήγησε τελικά στην απελευθέρωσή της, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.
Ομίλησαν παραστατικά και εμπεριστατωμένα η κα Ειρήνη Χαρδαλή, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο κ. Ιωάννης Μανιάτης, Ναύαρχος ε.α. και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Πόρου και ο κ. Παύλος Κλάδης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας.
Στην Εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, ο Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ερμουπολης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, η Πρόεδρος του Μωραϊτείου Ιδρύματος και πολλοί Συριανοί.
Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως, που επελέγη με το χορευτικό του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και του Λυκείου Ελληνίδων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους συντελεστές και τους ομιλητές και παρεκάλεσε τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας να μεταφέρει τις ευχές του στον Δήμαρχο της πόλεως και τον αγαπητό, όπως είπε αδελφό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....