Επέτειος 47 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Δέρβης Ιεζεκιήλ

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, συμπληρώθηκαν, χάριτι Θεού, 47 έτη από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1938 στο χωριό Ακρίτας του νομού Κιλκίς, σπούδασε την ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Αποφοίτησε το 1962 και μέσα στο ίδιο έτος, έχοντας χειροτονηθεί Διάκονος στην Κωνσταντινούπολη, μετανάστευσε στην Αυστραλία για να διακονήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της πέμπτης ηπείρου. Αφού έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, υπηρέτησε αρχικά στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt του Σύδνεϋ και έπειτα στη νεοϊδρυθείσα Ενορία – Κοινότητα Αγίων Πάντων στο Belmore.

Μετά από μακρά περίοδο διακονίας του στους Αγίου Πάντες, κατά την οποία πρωτοστάτησε στην πολύπλευρη ανάπτυξη και την πνευματική πρόοδο της Ενορίας – Κοινότητας, το 1977 εξελέγη, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Επίσκοπος υπό τον ψιλό τίτλο Δέρβης και διορίστηκε βοηθός Επίσκοπος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού. Έκτοτε, διηκόνησε ευόρκως και ευδοκίμως το ελληνορθόδοξο ποίμνιο στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Πέρθης, Αδελαΐδος και Βικτώριας & Τασμανίας. Το 2021, κατόπιν προτάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την ανύψωσή του σε Μητροπολίτη Δέρβης.

Το 2022, κατά τη συμπλήρωση 60 ετών ιερωσύνης του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιεζεκιήλ τιμήθηκε, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον Σταυρό του Τάγματος των Φιλοχρίστων.

Επ’ ευκαιρία της σημερινής επετείου, των 47 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, άπαν το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, εν ενί στόματι και μια καρδία, αναπέμπει προσευχή στον Πανάγαθο Θεό, παρακαλώντας Τον να χαρίζει υγεία, δύναμη και πολλά ακόμη έτη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, για να συνεχίσει τη ευλογημένη προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία, εμπνέοντας και παραδειγματίζοντας κληρικούς και πιστούς με τη σοφία και το εκκλησιαστικό του ήθος!

Εκ της συντακτικής ομάδος του «Βήματος»

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....