Επιμνημόσυνη δέηση για τη Μάχη της Κρήτης στο Μάλεμε

Με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης ολοκληρώθηκαν στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της μεγάλης Μάχης.

Της τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεωργίου Περάκη, και άλλων Κληρικών, παρουσία πλήθους κόσμου, διπλωματικών αντιπροσωπειών και εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου.

Ακολούθησε ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η ΜΑΛ και αεροπορική επίδειξη αεροσκάφους F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Στη σημασία της αντίστασης των Κρητικών και των Συμμάχων κατά τη Γερμανική εισβολή στο νησί, αναφέρθηκαν σε χαιρετισμούς τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος  Καλογερής και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γεώργιος  Φραγκιαδάκης, ενώ στην ομιλία του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου και επανέλαβε το αίτημα της αξιοποίησης από την τοπική κοινωνία του αεροδρομίου του Μάλεμε.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....