Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στον Οργανισμό «St John’s Community Care» στο Κερνς

Την ευκαιρία να επικοινωνήσει δια ζώσης με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της πόλεως Κερνς είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κατά την ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βόρεια Κουινσλάνδη, με αφορμή τη θεμελίωση της δομής αυτόνομης διαβίωση ηλικιωμένων «St John’s Arlington Lifestyle Apartments».

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε εγκάρδιας υποδοχής και φιλοξενίας από τα μέλη της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού «St John’s Community Care», όπου συνομίλησε με το προσωπικό του, το συνεχάρη για την προσφορά του και ευλόγησε το θεάρεστο έργο που επιτελεί υπέρ των αδυνάτων και των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μπακαλάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, και με τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, π. Μενέλαο Χατζόπουλο, και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε εκτενώς για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Οργανισμού «Άγιος Ιωάννης», καθώς και για τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξή του, ενώ αντιστοίχως πρότεινε προγράμματα για την πρόοδο της ενοριακής ζωής. Ο Σεβασμιώτατος απέδωσε τα εύσημα, για άλλη μία φορά, στα στελέχη του Οργανισμού «St John’s Community Care», ο οποίος διαρκώς ενδυναμώνει το κοινωνικό του αποτύπωμα σε όλη την Πολιτεία της Κουινσλάνδης.

Οι ενδιαφέρουσες και παραγωγικές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή του στο Νηπιαγωγείο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη, όπου αντίκρισε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, στα οποία αφιέρωσε ικανό χρόνο για να συνομιλήσει μαζί τους, να τους δώσει τις πατρικές του ευλογίες και να τους προσφέρει από ένα εικονίδιο του Χριστού. Συζήτησε, επίσης, με το προσωπικό της δομής, το οποίο ευχαρίστησε εγκάρδια για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....