Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, αποδεχόμενος την πρόσκληση των καθηγητών και των μαθητών.
Τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής κ. Κωστόπουλος Νικόλαος και οι καθηγητές του Σχολείου. Ακολούθησε συνάντηση, γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και των μελών του διδακτικού προσωπικού.
Στη συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου οι μαθητές της Ορχήστρας και Χορωδίας του 6ου Γυμνασίου γέμισαν τον χώρο με όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα φωτεινά τους πρόσωπα, παρουσιάζοντας μια μικρή ξεχωριστή γιορτή προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.
Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ομιλία με προβολή του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου με θέμα την Ορθόδοξη Ιεραποστολή και τις εμπειρίες του από την ιεραποστολική του δράση στο Κονγκό. Παράλληλα μίλησε στα παιδιά και για το περιεχόμενο και το νόημα των Χριστουγέννων.
Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε διάλογος με εκπαιδευτικούς και μαθητές, από τον οποίο προέκυψαν πολλά πνευματικά και παιδαγωγικά μηνύματα.
Πριν την αναχώρησή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προσέφερε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το ιεραποστολικό του βιβλίο «18 Ημέρες στο Κονγκό», ενώ η επίσκεψή του έληξε με ευχές για καλή πρόοδο και Καλά Χριστούγεννα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....