Επίσκεψις του π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Στην Κέρκυρα βρέθηκε για λίγες ημέρες ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, μετά της πρεσβυτέρας του, που είναι και η ιδιαιτέρα πατρίδα της ιδίας.
Στα πλαίσια της ολιγοημέρου επισκέψεως του στο νησί,  επισκέφθηκε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κερκύρας,, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, που είχε γόνιμη συζήτηση τόσο για την ομογένεια στην Αμερική, όσο και για τα εθνικά προβλήματα, τα αφορώντα την πατρίδα μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, είναι μια σημαντική προσωπικότητα για την ομογένεια της Αμερικής, ο οποίος εκτιμάται ιδιαιτέρως από τον Λευκό οίκο, αλλά και από όλους τους Προέδρους της Αμερικής. Μάλιστα δε, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, τον ετίμησε με το εξόχως τιμητικόν Χρυσούν μετάλλιον της Αμερικής, που μόνον τρεις Έλληνες έως τώρα έχουν τιμηθεί με αυτή την υψηλή διάκριση. Ο πατήρ Αλέξανδρος είναι και ο σύνδεσμος μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας. Είναι επίσης ο στενότατος συνεργάτης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Στα πλαίσια όλων των συζητήσεων που είχε με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, του απηύθυνε τιμητική πρόσκληση, για να επισκεφθεί για άλλη μια φορά την Αμερική, και να είναι ο φιλοξενούμενος του, προκειμένου να τον ξεναγήσει και στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης, που εσχάτως ανέλαβε ο ίδιος, την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του ως άνω ιερού Ναού, που είναι ένα σημείο αναφοράς για την Εκκλησία της Αμερικής.
Εν τέλει, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, τον παρασημοφόρησε με το Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Σπυρίδωνος, και του παρέδωσε το ανάλογον πιτάκιον, που είναι δια γνώμην μητροπολιτικήν.
Αντήλλαξαν επιπλέον δώρα, και ευχήθηκε στον πατέρα Αλέξανδρο να έχουν καλή διαμονή, στο υπόλοιπο της διαμονής του στην Κέρκυρα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....