Επιστημονική Εσπερίδα από την Ι.Μ. Λαρίσης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 5.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Ιατρική Σχολή Λαρίσης (αίθουσα Ιπποκράτης) Επιστημονική Εσπερίδα, με θέμα: «200 χρόνια. Και από εδώ και πέρα τι;».

Η Εσπερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Ιατρική Σχολή, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, με θέμα: «200 χρόνια: Δέκα σημεία αυτοσυνειδησίας για το σήμερα» και ο Πολιτικός Επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, με θέμα: «Η Σταυροαναστάσιμη πορεία του Ελληνισμού πηγή ελπίδας για το μέλλον».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Διευθυντής του Περιοδικού «Αχιλλίου Πόλις».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας.

Συντονιστής της Εσπερίδας είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου που αφορούν συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους (απαραίτητη η χρήση μάσκας- επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό μοριακό test των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test ομοίως των 48 ωρών).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....