«Επιστρέφει» στην πατρίδα του, την Κρήτη, ο Ήρωας του ’40 Αλέξανδρος Στεφανάκης

Με τιμές ήρωα η Κρήτη αναμένεται να υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή τον στρατιώτη Αλέξανδρο Στεφανάκη ο οποίος έπεσε ηρωικά στο Αλβανικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του έπους του ’40 και για οκτώ δεκαετίες η τύχη του αγνοούνταν.

Μετά από επίμονες προσπάθειες, η εγγονή του κατάφερε να μάθει και να επιβεβαιώσει ότι ο παππούς της είχε σκοτωθεί στο μέτωπο και ότι τα οστά του βρίσκονταν στο στρατιωτικό μαυσωλείο της Κόνιτσας. Είχε θέσει ως στόχο ζωής να βρει το σημείο που είχε ταφεί ο παππούς της, τον οποίο ποτέ δεν γνώρισε, αλλά τόσα πολλά είχε ακούσει για τον ηρωισμό και την αγάπη του για την πατρίδα.

Η ταυτοποίηση του DNA «άνοιξε το δρόμο» της επιστροφής

Μετά από ταυτοποίηση DNA διαπιστώθηκε η συγγένεια και πλέον έχει έρθει η μεγάλη στιγμή το Ηράκλειο και η Κρήτη να υποδεχθούν τα οστά του. Οι συμπατριώτες του είναι έτοιμοι με τιμές να «ανοίξουν» την αγκαλιά τους στον Αλέξανδρο Στεφανάκη, τα οστά του οποίου θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο που κατασκεύασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του τόπου του, των Πατσιδών, στο Ηράκλειο.

Μετά από 80 χρόνια ο ήρωας κρητικός που άφησε το νησί του για να αγωνιστεί στο μέτωπο, υπερασπιζόμενος την πατρίδα μετά την επίθεση των Ιταλών, επιστρέφει στην Κρήτη που τόσο πολύ αγάπησε αλλά δεν πρόλαβε να την ζήσει όπως θα ήθελε.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....