Επίτιμος Δημότης Νέας Προποντίδας θα ανακηρυχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Παρασκευή, 27 Μαΐου, θα βρεθεί και στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, όπου μάλιστα θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο Δημότη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε ο οικείος Δήμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην κοινότητα Νέας Τενέδου το μεσημέρι της Παρασκευής, και θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εντός του οποίου φιλοξενείται έκθεση κειμηλίων της νήσου Τενέδου.

Στις 12.45μ.μ. ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στη Ν. Τρίγλια, όπου στο Δημοτικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Νέας Προποντίδας, δυνάμει σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην πλατεία έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία φέρει, μετά από εισήγηση της Κοινότητας Ν. Τρίγλιας και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το όνομα «Πλατεία Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου». Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Ν. Τρίγλιας.

Θα ακολουθήσει, στις 2μ.μ., παράθεση γεύματος στη Ν. Τρίγλια και αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και της συνοδείας του στις 3.30μ.μ..

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....