Επίτιμος δημότης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης θα ανακηρυχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη Λυκόβρυσης – Πεύκης, αποφάσισε ομόφωνα το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λυκόβρυσης -Πεύκης, κ. Τάσου Μαυρίδη.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου της Αττικής, λήφθηκε ως ελάχιστη αναγνώριση, ηθική ανταμοιβή και έπαινο του Οικουμενικού Πατριάρχη για:

– Το πολυσήμαντο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του.

– Τη διαφύλαξη της ορθοδόξου παράδοσης και την προάσπιση των δικαιωμάτων των απανταχού ομογένειας.

– Την ενωτική μεταξύ των λαών λειτουργία και δράση του ίδιου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

– Τη σεμνή του πορεία ως οραματιστή και ειρηνοφόρου Πατριάρχη του διαλόγου και της καταλλαγής.

–  Την περιβαλλοντική του ευαισθησία και τους αγώνες του για την ανάγκη ανάδειξης της προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχου προβλήματος.

– Περαιτέρω, τους Οικογενειακούς Δεσμούς που τον συνδέουν με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι «είναι ύψιστη τιμή για τον Δήμο και την τοπική μας κοινωνία η επικείμενη ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Λυκόβρυσης – Πεύκης». «Μετά τον Δημήτρη Νανόπουλο και την Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ ετοιμαζόμαστε να δεχθούμε άλλον έναν σπουδαίο Έλληνα, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην οικογένεια του Δήμου μας», προσέθεσε και επισήμανε: «Οι λέξεις που χρησιμοποίησα στην εισήγησή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούν να περιγράψουν μόνο σε ένα βαθμό την τεράστια προφορά του Παναγιωτάτου στην Ορθοδοξία, στον διάλογο ανάμεσα σε Θρησκείες, Εκκλησίες και Λαούς, στο φυσικό περιβάλλον και στον Ελληνισμό, ενώ είναι γνωστοί οι δεσμοί που διατηρεί επί χρόνια με τον Δήμο μας». «Η ημέρα που θα υποδεχθούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως επίτιμο δημότη θα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης», κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....