Επιτυχίες των μαθητών του Σχολείου «Oakleigh Grammar» σε μαθητικούς διαγωνισμούς

Τοπικοί φορείς και οργανισμοί της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία κάθε χρόνο διοργανώνουν μαθητικούς διαγωνισμούς, όπου δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα να συμμετέχουν επεκτείνοντας έτσι τις γνώσεις τους σε θέματα πολιτιστικού και ιστορικού περιεχομένου. Παράλληλα, οι διαγωνισμοί αυτοί βοηθούν τους μαθητές να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Οι μαθητές του Σχολείου «Oakleigh Grammar» της Μελβούρνης είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τρεις διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου έλαβαν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό Προφορικού Λόγου που διοργανώνει ετησίως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νεοελληνικής Γλώσσας Βικτωρίας.  Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους πάνω στον προφορικό λόγο, αλλά και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση επικοινωνώντας στα Ελληνικά.  Οι μαθητές είχαν την επιλογή είτε να απαγγείλουν ποιήματα ή λογοτεχνικά κείμενα είτε να κάνουν μια παρουσίαση πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Εφτά μαθητές κατάφεραν και κέρδισαν επάξια βραβεία στις κατηγορίες που συναγωνίστηκαν. Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες Εύα Μπακάλη και Μελίνα Κομπελίτη έλαβαν αντίστοιχα το 1ο και 2ο Βραβείο στην κατηγορία «Απαγγελία Ποίησης, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού».  Ο μαθητής Τζιοβάννης Κωνσταντινίδης βραβεύτηκε με το 3ο Βραβείο στην κατηγορία «Απαγγελία Ποίησης, Α΄ & Β΄ Γυμνασίου». Στην κατηγορία «Απαγγελία Ποίησης, Γ΄ Γυμνασίου & Α΄ Λυκείου» οι μαθητές κέρδισαν και τις τρεις θέσεις με το Θεοχάρη Μπεχάρη να παίρνει το 1ο Βραβείο, την Ελένη Κουσουράκη το 2ο Βραβείο και τη Νατάσσα Σταράκη το 3ο Βραβείο. Τέλος ο μαθητής Όλιβερ Cooney έλαβε το 3ο Βραβείο στην κατηγορία «Δημοσθένια, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού».

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, επέστρεψε φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ομάδα μαθητών από την Τρίτη Γυμνασίου δημιούργησε την δική της ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Σχολικές Αναμνήσεις!». Οι μαθητές εργάστηκαν με πολύ κέφι και μεράκι και δικαίως κατάφεραν να αποσπάσουν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του Γυμνασίου.

Με περισσότερες από 70 συμμετοχές, το σχολείο «Oakleigh Grammar» έλαβε μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει το Ίδρυμα Αυστραλό-Ελληνικού Μνημείου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ιστορικό χαρακτήρα, αφού οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν την συμμετοχή των ANZACs στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και τους δεσμούς φιλίας που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία την περίοδο των δύο πολέμων. Οι μαθητές κατάφεραν να λάβουν τα ακόλουθα βραβεία:  Ανδριάνα Μιλονά – 1ο Βραβείο, και Αλεξάνδρα Χατζηπαναγιώτου – Βραβείο Ενθάρρυνσης στην κατηγορία Δ΄-Στ΄ Δημοτικού, Δήμητρα Μπαλή – 3ο Βραβείο και Τζιοβάννης Κωνσταντινίδης – Βραβείο Ενθάρρυνσης στην κατηγορία Γυμνασίου, Rajveer Signh – 3ο Βραβείο στην κατηγορία του Λυκείου.

«Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν να δοθούν σε όλους τους μαθητές του Σχολείου “Oakleigh Grammar” που έλαβαν μέρος με τόσο αξιόλογες και ξεχωριστές εργασίες στους φετινούς σχολικούς διαγωνισμούς. Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε όλους τους φορείς και τους οργανισμούς που διοργάνωσαν τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς και να τους ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να συμμετέχουν εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους περαιτέρω σε τόσο ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και καλλιεργώντας τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στα Ελληνικά», σημειώνει η κ. Νατάσα Σπανού, Υπεύθυνη «Student Representative Council» & Ελληνικής Κουλτούρας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

πηγη vema aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....