Επιτυχής πραγματοποίηση Πασχαλινής Κατασκήνωσης στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός της Πασχαλινής Κατασκήνωσης στην πόλη, με πρωτοβουλία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Τριάντα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας συμμετείχαν στα δύο κατασκηνωτικά τετραήμερα που έλαβαν χώρα στον πρότυπο χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Ο Μικρός Παράδεισος» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, κατά τη διάρκεια της φετινής Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Διακαινησίμου Εβδομάδος.

Οι κατασκηνωτές με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών διδάχθηκαν αναλυτικά τα κεντρικά γεγονότα του Θείου Πάθους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, παρακολούθησαν μέσα από πλήθος εποπτικών μέσων την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος, ενώ έγιναν κοινωνοί του τελετουργικού των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος μέσα από τις καθημερινές επισκέψεις στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Οι μικροί κατασκηνωτές δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης, μαγείρεψαν νηστήσιμα και μη εδέσματα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις για αθλητικές δραστηριότητες και τέλος, παρουσίασαν μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στους αγαπημένους τους γονείς.

Η φετινή Πασχαλινή Κατασκήνωση αποδείχθηκε μία ακόμη δράση αγάπης για τα παιδιά, με απώτερο σκοπό τη θρησκευτική τους Κατήχηση, ανοίγοντάς τους τη ζεστή αγκαλιά της Αγίας μας Εκκλησίας και δείχνοντας το μεγαλείο της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του θεανθρώπου με τρόπο κατανοητό και παιδαγωγικά προσεγγίσιμο.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ο Μικρός Παράδεισος» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα συνεχίσει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τη θερινή περίοδο, προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά και βοήθεια στους εργαζομένους γονείς.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....