Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η δράση ΠΕΟΟ-ΚΕΣΟ στη Θράκη

Θετικός ο απόηχος της επίσκεψης και των εργασιών της Συνάντησης των Οπτικών στην Αλεξανδρούπολη – ο Χαιρετισμός της Διευθύντριας του ΚΕΣΟ

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι τριήμερες φιλανθρωπικές δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών-Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) στη Θράκη.

Οι δυο φορείς επισκέφτηκαν  την Παρασκευή Ιδρύματα της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθωρίου και το Σάββατο το Γενικό Κατάστημα Κράτησης της Κομοτηνής και είχαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθωρίου κ. Παντελεήμονα, καθώς και του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Έλαβαν συγχαρητήρια επιστολή για την δράση τους, που εντυπωσίασε τόσο πολύ  τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κομοτηνής κ. Παναγιώτη Ραδόπουλο.

Το πρωί της Κυριακής  το κλιμάκιο  ΠΕΟΟ-ΚΕΣΟ -που αποτελείτο από  τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας  Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών  Στέλιο Μυλώβα, την Γενική Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΟΟ  κα Παναγιώτα Σιδέρη, τον Θρακιώτη κ. Νίκο Γκουγκή Ταμίας του ΔΣ  της ΠΕΟΟ (από Αλεξανδρούπολη), τον κ. Γιώργο Κλάδο μέλος του ΔΣ της Ενωσης,  την οφθαλμίατρο–εθελόντρια του ΚΕΣΟ κα Αναστασία Σερέπα μέλος του ΙΣΑ, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτου Πανεπιστήμιου Θράκης, τον συνεργάτη της κ. Δημήτριο Λιάκο,  τις κυρίες Μαρία Τάταρη Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΚΕΣΟ και  Σοφία Κώνστα-Πέππα Αναπλ. Ταμία του ΔΣ του ΚΕΣΟ και τον εποπτεύων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη-  συμμετείχε στην Περιφερειακή Συνάντηση της  Πανελλήνιας  Ένωσης Οπτικών – Οπτομετρών  Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, που έγινε στο Επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Την συνάντηση χαιρέτησε ο δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης,  ο οποίος μίλησε για κοινές μελλοντικές δράσεις με τους δυο φορείς.

Τις εργασίες της συνάντησης χαιρέτισε η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη. Τον χαιρετισμό της,  ανέγνωσε το μέλος της ομάδας Κων. Σαλεβουράκης «Εύχομαι,  Καλή Επιτυχία στις εργασίες της Περιφερειακής Συνάντησης της Ένωσης σας, για την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας Θράκης και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση συμμετοχής στις εργασίες σας.

Αρχικά σας μεταφέρω τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών  & Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. κ. Ιερωνύμου, καθώς και αναπληρωτή Προέδρου  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου. Μαζί με τις ευχές μεταφέρω και τις ευχαριστίες για την μακρόχρονη και ουσιαστική συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του  Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών- Οπτομετρών(ΠΕΟΟ).

Η ιδέα της συνεργασίας ανάμεσα στο ΚΕΣΟ & ΠΕΟΟ προέκυψε μετά από μια συζήτηση, που  είχα με το μέλος της ΠΕΟΟ κ. Γιώργο Κλάδο, στα πλαίσια ενός Bazaar του ΚΕΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Χίλτον το 2017.  Έτσι έλαβε σάρκα και οστά. Ως πρώτη δράση μας (προ κορωναϊού) ήταν η μετάβαση μας στο Καρπενήσι, όπου σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη, τον Δήμο και την Περιφέρεια, εξετάσαμε αδιακρίτως γύρω στα 400 παιδιά Δημοτικού σ΄ ένα Σαββατοκύριακο.

Ακολούθησε το 2019 η δράση στη «Στέγη Παιδικής Προστασίας Κοριτσιών Αγ. Άννα» στη Νέα Κηφισιά όπου εξετάστηκαν 150 παιδιά σε ένα πρωινό Κυριακής.

Τον Φεβρουάριο του 2020 λίγες ημέρες πριν την καραντίνα, οι δυο φορείς επισκεφθήκαμε τις Γυναικείες στον Ελεώνα Θηβών, από κοινού με γιατρούς ενδοκρινολόγους.

Τον Ιούλιο του 2021, μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον covid, επισκεφθήκαμε στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού,  την Κεντρική Αποθήκη Υλικού των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ τον Μάρτιο του 2022 με τις ευλογίες της Μητρόπολης Αργολίδας, επισκεφθήκαμε στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας. Κάθε δράση εποπτεύεται από οφθαλμίατρο, μέλος του ΙΣΑ Αθηνών.

Από όλες αυτές τις επισκέψεις  προσφέρθηκαν Δωρεάν, γυαλιά οράσεως από τα μέλη της ΠΕΟΟ σε κρατουμένους, σε  χαμηλόμισθους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σε ΑΜΕΑ, σε παιδιά, σε άτομα των Δομών.

Μέσα σε αυτό το διάστημα γνωριστήκαμε με οπτικούς από την Λαμία, το Καρπενήσι, τη Νάξο, την Αθήνα, τον Κορυδαλλό, την Ηλιούπολη και σήμερα γνωρίσαμε συνεργάτες από την Ανατολική Μακεδονία και την ακριτική Θράκη, μετά από την κοινή δράση στις Φυλακές της Κομοτηνής και τα Ιδρύματα της Ξάνθης. Γνωρίσαμε  ακρίτες οπτικούς από την Ξάνθη, την Καβάλα, την Κομοτηνή, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη.

Οι πρωτοπόρες δράσεις μας τείνουν να γίνουν θεσμός για τις ευπαθείς ομάδες της Κοινωνία, σε καιρούς δύσκολους και Θετικό παράδειγμα για την Πολιτεία, η οποία πρέπει να αναγνωρίσει την προσφορά και να μας επιβραβεύσει.

Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς καλή επιτυχία στις Εργασίες της Συνάντησης σας και καλή διαιώνιση της μεταξύ μας συνεργασίας».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....