Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα – Εκλογική διαδικασία σε Βικτώρια, Ν.Αυστραλία, Δ.Αυστραλία και Βoρ.Επικράτεια

Οι Έλληνες πολίτες που κατοικούν σε Βικτώρια, Νότια Αυστραλία, Δυτική Αυστραλία και Βόρεια Επικράτεια, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος apodimoi.gov.gr και η εγγραφή τους έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις εθνικές εκλογές την 20η Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Μελβούρνη (37-39 Albert road Melbourne, VIC 3004) από ώρα 07.00 έως 19.00.

Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ελληνικό Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή ελληνικό Διαβατήριο.

Κλήρωση μελών εφορευτικής επιτροπής

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 39414/5.5.2023 (ΑΔΑ: ΨΔ1Ν46ΜΤΛ6-7ΛΝ) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών με θέμα: «Καθορισμός προθεσμιών για τον διορισμό μελών εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Μαΐου που θα διεξαχθούν εκτός ελληνικής Επικράτειας», άρθρο 5, την Τετάρτη, 10 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη (37-39 Albert road Melbourne, VIC 3004) διεξήχθη η δημόσια κλήρωση των μελών της εφορευτικής επιτροπής και των αναπληρωτών τους ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για τους κατοίκους εξωτερικού στις 20 Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και οι αναπληρωτές τους θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον διορισμό τους.

 

πηγη vema aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....