Ετήσια συναυλία από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ετήσια συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Δημοτικό Θέατρο, την Τρίτη 21 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα της μουσικής. Σπουδαστές και Καθηγητές παρουσίασαν τη δουλειά και το έργο τους σε ένα κατάμεστο θέατρο, με τους μικρούς και μεγάλους σπουδαστές του Ωδείου να ερμηνεύουν στα μουσικά όργανα, στην βυζαντινή μουσική και το τραγούδι, αναδεικνύοντας την πολύμηνη προσπάθειά τους, καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο.

Μετά το πέρας της συναυλίας, ο διεθνούς φήμης solist του κλαρίνου κ.Βασίλης Σαλέας, ερμήνευσε τα «Πέτρινα χρόνια» του Σταμάτη Σπανουδάκη συναρπάζοντας το κοινό με τους ήχους του κλαρίνου του, κλείνοντας τη μουσική βραδιά με τον εθνικό ύμνο εν μέσω χειροκροτημάτων.

Τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ εξαίροντας το έργο και την προσφορά του κ.Βασίλη Σαλέα στην παγκόσμια μουσική και τον πολιτισμό, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμής ένεκεν παρουσία του στη συναυλία του Ωδείου της Ι.Μ.Π. ενώ αμέσως μετά βραβεύθηκε από το Ωδείο και τον Σεβασμιώτατο με πλακέτα, δίπλωμα και το μετάλλιο του Μουσικού Ιδρύματος.

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος, εξήρε το έργο του Ωδείου, μαθητών και καθηγητών, για την προσφορά τους και την παρουσία τους στη συναυλία, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή και συνεισφορά, τόσο του Γενικού Διευθυντού και Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ι.Μ.Π. κ.Νίκου Αμοργιανού, όσο και της Διευθύντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη.

Στο τέλος, όλοι οι σπουδαστές και καθηγητές έλαβαν ευλογία και Αναμνηστικό Έπαινο από τον Σεβασμιώτατο, κλείνοντας αυτή η μουσική γιορτή του Ωδείου της Ι.Μ.Π. με πολλές προσδοκίες, ανανεώνοντας το μουσικό ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

Τη συναυλία παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου κ.Νίκος Αμοργιανός, ο οποίος είχε και τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ την επιμέλεια των δύο νεοσύστατων χορωδιών (Παιδικής και Ενηλίκων) όπου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, είχε η Διευθύντρια Σπουδών κα Ευδοκία Σιδέρη.

Την εκδήλωση του Ωδείου τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, ιερείς, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Π. Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Κώστας Κατσαφάδος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Αντιδήμαρχος Πειραιώς κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος για την Unesco Πειραιώς και Νήσω κ.Ιωάννης Μαρωνίτης, οποίος βράβευσε το Ωδείο της Ι.Μ.Π., τον Σεβασμιώτατο και τον Γ.Διευθυντή κ.Αμοργιανό για την προσφορά τους και τέλος παραβρέθηκε ο σπουδαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης – Επίτιμος Καθηγητής του Μουσικού Ιδρύματος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....