Ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο π.Διονυσίου Σκαρκαλά

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, η μεγάλη οικογένεια της ενορίας μας, της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Συκεών, συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό για την επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη θλιβερή είδηση της κοίμησης του πατρός Διονυσίου Σκαρκαλά, η οποία αιφνιδίασε όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον σεβαστό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιότατος απηύθυνε στον λαό του Θεού, που κατέκλυσε τον ναό, λόγο εμπνευσμένο, σοφό, βαθιά θεολογικό. Τόνισε πως ο λειτουργικός χρόνος της Εκκλησίας ιεροποιεί τόσο τον χρόνο της Ιστορίας όσο και τον προσωπικό χρόνο των πιστών. Μιλώντας με λόγια συγκινητικά και παρηγορητικά προς την οικογένεια και τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού πατρός Διονυσίου εξέφρασε τις πατρικές ευχές του για να έχουν υπομονή και δύναμη, την οποία θα αντλούν από τη σκέψη ότι ο π. Διονύσιος ιερουργεί πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο.

Από την πλευρά τους οι πατέρες της ενορίας,  ανέφεραν την έντονη απουσία του καλού ποιμένα των λογικών προβάτων, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2021 άφησε ορφανό το ποίμνιό του, καθώς ο Αρχιποίμενας Χριστός τον κάλεσε σαν δώρο την ημέρα της Γεννήσεώς Του.

Το ακούραστο πετραχήλι του πατρός Διονυσίου, πνευματικό καταφύγιο για πολλές εκατοντάδες ψυχές, έμεινε κρεμασμένο στο στασίδι του, να θυμίζει τις ατέλειωτες ώρες εξομολόγησης και συμπαράστασης, συζητήσεων και προσευχής.

Ο π. Διονύσιος έφυγε πέρυσι, ημέρα Χριστουγέννων,  να ψάλει μαζί με τους αγγέλους το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ».

Ένας χρόνος ήδη… σαν μια στιγμή, σαν μια πνοή. Αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά του Θεού, μα νιώθουμε δίπλα μας την παρουσία του έντονη, ζωηρή, καθόλου ξεθωριασμένη. Άφησε στα πνευματικά τέκνα του παράδειγμα δύναμης, της δύναμης που πηγάζει από τον Θεό.

Μικρό, αλλά ευλαβικό σήμερα το μνημόσυνο του πατρός Διονυσίου. Οι ψυχές όλων μας συγκινημένες, τα λόγια μας φτωχά, τα αισθήματά μας απερίγραπτα. Την ευχή του να έχουμε όλοι μας!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....