Έξι ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στους 10 κορυφαίους της Ευρώπης

Κάθε ρεκόρ «σπάνε» φέτος οι ελληνικοί προορισμοί και πλέον ο στόχος των αφίξεων του 2019 -τελευταία φυσιολογική σεζόν προ πανδημίας- είναι άκρως ρεαλιστικός, με τους πλέον αισιόδοξους να μιλούν ακόμα και για αύξηση.

Συμπεράσματα έρευνας της «ForwardKeys6» που αφορούν τις κρατήσεις πτήσεων του τρίτου τριμήνου για το τρέχον έτος, επιβεβαιώνουν αυτό το θετικό κλίμα το οποίο διαμορφώνεται και «δείχνουν» το δρόμο για το επόμενο δίμηνο -Ιούλιος Αύγουστος- που θα είναι καθοριστικό για την τελική έκβαση της τουριστικής περιόδου.

Όσον αφορά τις περιοχές του ξεχωρίζουν και, μάλιστα, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αυτές είναι: η Μύκονος, η Ρόδος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη.

Η σύγκριση με το ’19 έφερε… χαμόγελα

Στο πεδίο των ποσοστών η Μύκονος και η Ρόδος σημειώνουν αύξηση 29% σε σχέση με το ’19 και ακολουθούν τα Χανιά με 26%, το Ηράκλειο με 23%, η Σαντορίνη με 20% και η Θεσσαλονίκη με 17%. Μάλιστα, όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν μέσα από τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα είναι η Αττάλεια της Τουρκίας, με το ποσοστό αύξησης να αγγίζει το 81%, τα Τίρανα της Αλβανίας με 36%, το Αλικάντε της Ισπανίας με 16% και η Φουνσάλ της Πορτογαλίας με 11%. Μάλιστα, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα στο τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος τα ταξίδια αναμένεται να ανακάμψουν ακόμα περισσότερο.

Οι περιοχές που έχουν μία «παγκόσμια» δυναμική

 Αναφορικά τώρα με τις περιοχές που καταγράφουν μία σημαντική δυναμική σε παγκόσμια κλίμακα, είναι η Αφρική και η Μέση Ανατολή, με τις αφίξεις κατά το τρίτο τρίμηνο να αναμένονται αυξημένες κατά 83% έναντι του ’19. Στην Αμερική το κλίμα είναι εξίσου θετικό, με τις προσδοκώμενες αφίξεις να προσεγγίζουν στο 76%, στην Ευρώπη το ποσοστό είναι 71% και στην Ασία 35%. Μέτρο σύγκρισης για όλα τα παραπάνω, η «χρονιά-ρεκόρ» για τον τουρισμό, το 2019.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....