Εξόδιος Ακολουθία π. Δημητρίου Κοντογιαννάτου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαγοβουνίου

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μετά πολλής θλίψεως και με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης αναγγέλλει την αιφνίδια εκδημία του αειμνήστου Οικονόμου π. Δημητρίου Κοντογιαννάτου, εφημέριου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαγοβουνίου.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1946 στην πόλη των Πατρών.  Υπηρέτησε ως μόνιμος Αξιωματικός  Ελληνικού Στρατού. Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου, από το οποίο αποφοίτησε το έτος 2006.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 11 Δεκεμβρίου 2005 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο διορισθείς στον Ιερό Ναό των Εισοδίων Αιγίου στις 15 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Από τον ίδιο Μητροπολίτη χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στις 24 Απριλίου του 2006 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαγοβουνίου στον οποίο αμέσως διορίστηκε ως τακτικός Εφημέριος και υπηρετούσε μέχρι σήμερα. Εξαιτίας των μεγάλων αναγκών και των εφημεριακών κενών  στην Επαρχία των Καλαβρύτων εξυπηρέτησε παράλληλα για κάποιο χρονικό διάστημα τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κραστικών .  Έλαβε κατά σειρά τα οφφίκιο του  Οικονόμου (22.07.2017) και την διακονία του Πνευματικού Πατρός (20.08.2019).

Ο αείμνηστος ιερέας υπήρξε ευγενής, μειλίχιος, πράος, προσηνής, ταπεινός και φιλακόλουθος κληρικός που χαρακτηριζόταν για την απλότητα, την φιλανθρωπία και την βαθειά πίστη του στον Θεό. Ολοκληρωτικά αφοσιώθηκε στο ποίμνιό του στο Λαγοβούνι, το οποίο διακόνησε με πνεύμα  θυσίας, αυταπάρνησης και αγάπης.

Στήριγμα καθ’ όλη την διάρκεια του σεμνού και ταπεινού βίου του, στάθηκε η πρεσβυτέρα του Μαρία, η κόρη του Παναγιώτα και τα  δύο εγγόνια τους, τα οποία ανεθράφησαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο!!!

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Δημητρίου εψάλη την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαγοβουνίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....