Διάδος πτωχοῖς, καὶ κτῆσαι φίλον τὸν Κύριον…

Προτεραιότητα της κοινωνικής και ποιμαντικής φροντίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου είναι η συμπαράσταση και υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και των πολυτέκνων της ακριτικής περιοχής του Κεντρικού και Βορείου Έβρου. Η δράση αυτή εποπτεύεται προσωπικά, με πολύ αγάπη και στοργή, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Δαμάσκηνο, ο οποίος ευλογεί και κατευθύνει το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγκεκριμένα το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο συντηρεί·

–         Κέντρα σίτισης σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα για 200 άπορους σιτιζομένους καθημερινά.

–         Κέντρο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με δομές στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα.

–         Κέντρο διανομής τροφίμων σε μηνιαία βάση για 150 ευάλωτες οικογένειές κι άλλες 50 πολύτεκνες.

–         Κέντρο διανομής ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο προσφέρει·

–         Υποτροφίες σε σπουδαστές,

–         Σχολικά είδη σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,

–         Τακτικά και έκτακτα βοηθήματα και ενισχύει άπορους για νοσήλια και αγορά φαρμάκων,

–         Καυσόξυλα για θέρμανση απόρων οικογενειών.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο επίσης ενισχύει·

–         Κοινωνικές και πολιτιστικές δομές,

–         Πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς,

–         Προμηθεύει με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία.

Ειδικώτερα, ςτις άγιες αυτές ημέρες με πολύ ενθουσιασμό ετοιμάσθηκαν δέματα αγάπης (με είδη διατροφής, κρεατικά, παιχνίδια και λαμπάδες για τα παιδιά) από την ομάδα κυριών, που διακονούν στις δράσεις ευποιΐας και φιλανθρωπίας.

Επίσης την Μεγάλη Τετάρτη διανεμήθησαν, παρουσία του Σεβασμιωτάτου, δέματα επισιτιστικής βοήθειας σε 150 ευάλωτες οικογένειες, προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»» και της υπεραγοράς «Μασούτη» και σε 50 ακόμη πολύτεκνες οικογένειες που είναι προσφορά της  Ένωσης Εφοπλιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευεργετούμενους ευφρόσυνο το Άγιο Πάσχα, υγεία και φώτιση, και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους λοιπούς χορηγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους  και συνεχάρη τους διακόνους και τις διακόνισσες της αγάπης, που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες στο δίκτυο αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....