Φανάρι: Εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων για την Ι. Μητρόπολη Ιταλίας

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

 

Συνήλθε, υπό την προεδρία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις τακτικές αυτής συνεδρίες, την 27η και 28η Νοεμβρίου, προς εξέταση των αναγεγραμμένων στην ημερήσια διάταξη θεμάτων.

Κατά την τελευταία συνεδρία, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, και με πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με ψήφους κανονικές από την Αγία και Ιερά Σύνοδο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, εξελέγησαν τρεις Βοηθοί Επίσκοποι παρά τον Σεβασμιώτατο κ. Πολύκαρπο, ήτοι ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κρατείας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Παπαβασιλείου υπό τον τίτλο Κοτυαίου, και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Φασίολο υπό τον ψιλό τίτλο Θερμών.

Στο τέλος της συνεδρίας αυτής, αντηλλάγησαν μεταξύ του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροποίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, οι ειθισμένες εόρτιες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις για τις επερχόμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....