Φανάρι: Πρόγραμμα εορτασμού των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη

Επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, αγομένων των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Παναγιώτατος θα χοοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ., στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, στη συνέχεια ο Πατριάρχης θα τελέσει τον Αγιασμό για την ολοκλήρωση της ανακαινίσεως της Μαρασλείου Σχολής που βρίσκεται πλησίον του Πατριαρχικού Ναού. Μετά το πέρας του Αγιασμού, θα παρατεθεί δεξίωση στους χώρους της Σχολής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Παναγιώτατος θα δεχθεί τα σέβη και τις ευχές του κλήρου και του λαού για τα ονομαστήριά του.

Την επομένη, Τρίτη 11 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία της εορτής στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, εν συγχοροστασία με τους εν τη Πόλει και τους εκ του εξωτερικού προσερχομένους αγίους Αρχιερείς.

Μετά την απόλυση θα προσφωνήσει τον εορτάζοντα Πατριάρχη ο α’ τη τάξει των Ιεραρχών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και θα αντιφωνήσει ο Παναγιώτατος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....