Φιλανθρωπική Δράση Ιδρύματος Νεότητας της Αρχιεπισκοπής

Ακόμα μία πρωτοβουλία αγάπης από τα παιδιά και τους νέους των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εν όψει των αγίων ημερών του Πάσχα! Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας πρότεινε και συντόνισε τη συγκέντρωση διαφόρων χρήσιμων ειδών, κυρίως παιχνιδιών και γραφικής ύλης, τα οποία θα διανεμηθούν στα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Τα δύο νοσηλευτικά Ιδρύματα προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια υπηρεσίες περίθαλψης φιλοξενώντας ημερησίως 800 ασθενή παιδιά, που οι ηλικίες τους ξεκινούν από λίγων ημερών έως 15 ετών.

Με τη φροντίδα των Ιερέων νεότητος, των Κατηχητών και Κατηχητριών τους, παιδιά και νέοι από τις ενορίες Αγ. Γερασίμου Ιλισίων, Αγ. Μαρίνας Ιλισίων, Αγ. Παρασκευής Ηλιουπόλεως, Αγ. Νικολάου Ηλιουπόλεως, Αγ. Θεράποντα Ζωγράφου, Αγ. Νικολάου Καλλιθέας, Αγ. Θωμά Αμπελοκήπων, Αγ. Σεραφείμ – Προφ. Ηλία Παλ. Πεντέλης και Μεταμορφώσεως Βριλησσίων συγκέντρωσαν τα κάτωθι είδη:

Μπλοκ ζωγραφικής (740 τεμάχια)

Επιτραπέζια παιχνίδια (120 τεμάχια)

Εκπαιδευτικά παιχνίδια (15 τεμάχια)

Βιβλία δραστηριοτήτων (371 τεμάχια)

Παραμύθια (402 τεμάχια)

Βιβλία παιδικής λογοτεχνίας (155 τεμάχια)

Βρεφικά παιχνίδια (88 τεμάχια)

Puzzle (252 τεμάχια)

Κηρομπογιές – Λαδομπογιές (198 τεμάχια)

Μαρκαδόροι (115 τεμάχια)

Βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας (62 τεμάχια)

Βιβλία μυθολογίας (24 τεμάχια)

Διάφορα παιχνίδια (34 τεμάχια)

Εκπαιδευτικά βιβλία (36 τεμάχια)

Ξυλομπογιές (500 τεμάχια)

Προσέφεραν και πολλοί δωρητές καθώς και οι εκδόσεις «Σωτήρ». Τα είδη συγκεντρώθηκαν στο Ίδρυμα Νεότητος, οι Συνεργάτες του οποίου μαζί με εθελοντές επιμελήθηκαν την ομαδοποίησή τους.

Την Τρίτη 23 Απριλίου τα είδη παραδόθηκαν στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΕΔΑΝΙ) της Ι. Αρχιεπισκοπής, η οποία επί σειρά ετών με αγάπη και αφοσίωση μεριμνά με τους εθελοντές της για τη φροντίδα μοναχικών ή εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας, που βρίσκονται είτε σε νοσοκομεία είτε κατ΄οίκον.

Τα παρέλαβαν Συνεργάτες της ΕΔΑΝΙ με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και υπεύθυνο λειτουργίας του γραφείου της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών».

Τη μεταφορά των ειδών από τα γραφεία του Ιδρύματος Νεότητος στην ΕΔΑΝΙ ανέλαβε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής, προς τον οποίο εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.

Τα συγκεντρωθέντα είδη θα διανείμουν στα παιδιά των δύο Νοσοκομείων στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος οι Συνεργάτες και οι εθελοντές της ΕΔΑΝΙ, οι οποίοι γνωρίζουν τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε νοσηλευτικού Ιδρύματος και κάθε οικογένειας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....