Φρέντης Μπελέρης: Παραμένει στη φυλακή- Διαμαρτυρία στην αλβανική πρεσβεία σήμερα

Παραμένουν στη φυλακή ο νέος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, όπως αποφάσισε το SPAK (Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς).

 

Ο δικηγόρος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας ετοιμάζεται να ασκήσει έφερση κατά της υπόθεσης. H δικαστική απόφαση επιβεβαιώνει τα σενάρια πως θα εξαντλούσαν την αυστηρότητά τους οι αλβανικές Αρχές.

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην είδηση της συνέχισης της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές. Σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: «Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει ότι ο ίδιος έθεσε, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Επιπλέον, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση για το ίδιο ζήτημα και με την Αλβανίδα ομόλογό του.

Το himara.gr δημοσιεύει ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»: «Η αλβανική κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται.

»Καλούμε όλους τους Χιμαραίους που μένουν στην Αθήνα αλλά και κάθε Βορειοηπειρώτη, κάθε Ελλαδίτη, κάθε πολίτη της Ελλάδας και της Αλβανίας που αντιλαμβάνεται αυτή την αδικία να βρεθεί στο πλευρό μας στην ειρηνική διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Τρίτη 23 Μαίου στις 06.00 το απόγευμα στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας (Αρ. Βεκιαρέλη 7, Φιλοθέη). Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι οι πρακτικές του σιγκουρίμι δεν θα μείνουν αναπάντητες».

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....