Γ΄ Κυριακή Νηστειών στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, η οποία επιτελείται την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, κατά το ασματικό «Άγιος ο Θεός», έγινε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τους Ιερείς τον π. Νέστορα και τον π. Προκόπιο εντός του Ιερού Ναού και εναποτέθηκε στο κέντρο του Ναού, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Γεώργιος Φίλιος, Θεολόγος – Φιλόλογος και πρώην Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου περί Ιερατικών Κλήσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Αθανασίου και των Ιερέων της πόλεως.

Μετά την ακολουθία του κατανυκτικού εσπερινού, τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας και ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, με τον οποίο έγινε η λιτανεία το πρωί στον Ιερό Ναό, αποτελούσαν ιδιαίτερες ευλογίες για το πλήρωμα της Εκκλησίας, που έδωσε το παρόν στο κάλεσμά της.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....