Γεύμα αγάπης στους γέροντες του Βαλουκλή από την Κοινότητα Φερίκιοϊ στην Πόλη

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 25 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ, στην Πόλη, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο. Με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Λάζαρος Θεοδοσίου, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος, και ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Φιλόθεος Κελεπούρης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας, της γειτονικής Κοινότητος Προπόδων Ταταούλων.

Στα αναλόγια έψαλαν εμμελέστατα ο κ. Αντώνιος Παριζιάνος, Άρχων Λαμπαδάριος της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής ΚΠόλεως, και οι κ. Σπυρίδων Μέριανος και κ. Συμεών Σολταρίδης, τακτικοί Ψάλτες του Ι. Ναού.

Προσήλθαν και εκκλησιάστηκαν κατά τη Θεία Λειτουργία, ευλαβείς γέροντες από το ευαγές Ομογενειακό Ίδρυμα του Νοσοκομείου-Γηροκομείου Βαλουκλή, αλλά και ενορίτες.

Κατόπιν, παρατέθηκε γεύμα αγάπης στην Κοινοτική Αίθουσα, προς τιμήν των προαναφερθέντων γηροκομουμένων αδελφών μας, αλλά και των ενοριτών. Ο Σεβασμιώτατος Πατριαρχικός Επόπτης, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ευχήθηκε να είναι εποικοδομητική για όλους η περίοδος του αρχομένου Τριωδίου και να πορευτούμε, αγωνιζόμενοι καλώς, προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το επερχόμενο Άγιο Πάσχα. Καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους σεβαστούς γέροντες, με λόγους επιστηρικτικούς, αγάπης και τιμής, και αναφέρθηκε στην πολυετή συνεισφορά τους στην Ρωμέϊκη Κοινότητα.

Στη συνέχεια, εξήρε το έργο, την προσφορά και την πρωτοβουλία της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Φερίκιοϊ, υπό την Προεδρία του Άρχοντος Εξάρχου κ. Κωνσταντίνου Σανταλτζίδη, η οποία διακρίνεται πάντοτε για τα έργα ευποιίας προς την Ομογένεια, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Επόπτη, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε να συνεχιστούν αυτές οι ευχάριστες σημαντικές εκδηλώσεις τιμής και προσφοράς προς την Ομογένεια.

 

Ακολούθησε η παράθεση του εόρτιου γεύματος, σε κλίμα χαράς, συνοδευόμενου από μουσικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά τραγούδια, καταλλήλως προετοιμασμένα για την περίσταση, από ομάδα νεαρών μουσικών, αποτελούμενη από την Ανυσία-Aslı Aker στο τραγούδι, και τους Παναγιώτη Παναγάκη στο ούτι και Yüksel Aksöz στην κιθάρα.

Η εόρτια ατμόσφαιρα ενισχύθηκε από την χαρακτηριστική παρουσία του εξέχοντος παλαίμαχου ομογενούς τραγουδιστή-τρόφιμου του Γηροκομείου, του αγαπητού σε όλους κ. Γεωργίου Βαπορίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να συνεισφέρει με την αειθαλή φωνή και το αστείρευτο ταλέντο του, συντραγουδώντας με τους προαναφερθέντες μουσικούς Ρωμέϊκα άσματα, ζωντανεύοντας ένδοξες μνήμες.

Από το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να απουσιάζει και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Φερίκιοϊ, υπό την Προεδρία της κ. Ελένης Νιότη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Δέσποινα Καμβισέλη, Πρόεδρος του Μορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Φερίκιοϊ, μαζί με άλλα μέλη του.

Την όμορφη αυτή συνεστίαση κατέκλεισε με την ευλογία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο οποίος ευχήθηκε για την έναρξη του Τριωδίου και την επερχόμενη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....