Για το έργο που επιτελεί η Εκκλησία στον τομέα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων ενημερώθηκε ο Μακαριώτατος

Για το έργο που γίνεται στις δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος στις οποίες φιλοξενούνται ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Γενικό Διευθυντή της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη.

Ο φορέας «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια στον τομέα της υποστήριξης παλλινοστούντων, μεταναστών και προσφύγων και, ιδιαίτερα, τα τελευταία 3 χρόνια φιλοξενεί σε δομές του ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ο π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης παρουσίασε αναλυτικά στον Αρχιεπίσκοπο τον τρόπο λειτουργίας των πέντε δομών του φορέα που βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής και την ευρύτερη περιοχή του Ν. Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται σήμερα 196 παιδιά, στα οποία παρέχεται πέραν της στέγασης και της σίτισης, κοινωνική – ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό – σύμφωνα με τους κανόνες της παιδικής προστασίας- αλλά και νομική αρωγή. Επιπλέον, στα παιδιά εκτός από το πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων το οποίο ακολουθούν, παρακολουθούν εντός των δομών, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.

Ο Γεν. Διευθυντής της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει ο φορέας με το Υπουργείο Μετανάστευσης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τους κ.κ. Ν. Μηταράκη, Αδ. Γεωργιάδη και την υφυπουργό κυρία Σ. Βούλτεψη, οι οποίοι όπως τόνισε είναι σταθερά αρωγοί στις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον π. Παντελεήμονα να μεταφέρει τις ευχαριστίες του ιδίου προσωπικά προς το προσωπικό της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» για το δύσκολο έργο που επιτελούν στην προσπάθειά τους τα παιδιά αυτά να νιώσουν ασφάλεια και να ανακτήσουν την ελπίδα τους για το μέλλον. Τόνισε δε πως η Εκκλησία έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις, ώστε αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και να καταστούν χρήσιμοι πολίτες για την ελληνική κοινωνία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....