Γιαπωνέζα …διδάσκει μπουζούκι στην χώρα της

Τι και αν δεν κατάγεται από την Ελλάδα; Τι και αν μένει μόνιμα στην μακρινή Ιαπωνία και το είδος της μουσικής της χώρας της απέχει… χιλιόμετρα με τα ακούσματα των Ελλήνων; Η Γιαπωνέζα Νομπούκα Σουνοχάρα αγαπά την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και τον πολιτισμό της χώρας που «γέννησε» την Δημοκρατία, και ταυτόχρονα δηλώνει και λάτρης του ρεμπέτικου.

Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να διδάξει το παραδοσιακό όργανο των Ελλήνων, με τα βίντεο τα οποία ανεβαίνουν στο διαδίκτυο να κερδίζουν τα διθυραμβικά σχόλια των χρηστών, αποτελώντας παράλληλα και την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η ίδια διατηρεί κατάστημα ελληνικών προϊόντων στην περιοχή Κόμπε της Ιαπωνίας και, μάλιστα, σ’ αυτό τον χώρο μαζί με άλλους Ιάπωνες, παίζουν το αγαπημένο τους μπουζούκι.

Μπορεί να είναι παντρεμένη με Έλληνα ωστόσο η ενασχόλησή της με το μπουζούκι είναι καθαρά… προσωπική υπόθεση καθώς ο σύζυγός της δεν ασχολείται.

«Μια νοσταλγία…»

Αγαπημένο τραγούδι για την ίδια είναι το «Συννεφιασμένη Κυριακή» και αγαπημένος ερμηνευτής – ποιος άλλος; – ο Βασίλης Τσιτσάνης. Η ίδια υποστηρίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εξασκείται κάθε μέρα στο μπουζούκι και μάλιστα προτρέπει τους συμπατριώτες της να ασχοληθούν με το όργανο.

«Εξασκούμαι κάθε μέρα. Αυτή είναι η ζωή μου πλέον. Πολλοί από τους Ιάπωνες πελάτες μου δεν έχουν ξαναδεί μπουζούκι και τους προτρέπω να το πιάσουν στα χέρια τους και να δοκιμάσουν να παίξουν. Τους καλώ να συμμετάσχουν και στα μαθήματα που οργανώνουμε. Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσω. Λατρεύω το ρεμπέτικο. Η μουσική του βγάζει μια νοσταλγία…», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η Νομπούκα Σουνοχάρα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....