Γιόρτασαν την 25η Μαρτίου στη Δαμασκό

Ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι’ προεξήρχε την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό, επ’ ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελλάδος, που τελέστηκε μετά από πρόσκληση της ελληνικής κοινότητας στη Δαμασκό, παρουσία του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό Πρέσβη Νικολάου Πρωτονοταρίου.

Στην προσευχή παρέστησαν οι πρέσβεις της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας, καθώς και οι βοηθοί επίσκοποι του Πατριαρχείου, πλήθος επισήμων και κοινωνικών προσωπικοτήτων, ιερείς, μέλη της ελληνικής κοινότητας της Δαμασκού και φίλοι της κοινότητας.

Μετά την προσευχή, ο Μακαριώτατος συνεχάρη την Ελληνική Πολιτεία, στο πρόσωπο του εξοχότατου Πρέσβη, για την Εθνική Εορτή της Ελλάδος και εξέφρασε τη βαθιά του χαρά που βρίσκεται ανάμεσα στα τέκνα του από την ελληνική κοινότητα. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η πραγματοποίηση αυτής της γιορτής στην πόλη της Δαμασκού επιβεβαιώνει τις ιστορικές σχέσεις που ενώνουν το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Εκκλησία της Ελλάδος αφενός και το κράτος της Συρίας με το κράτος της Ελλάδος αφετέρου.

Μετά την Δοξολογία ακολούθησε δεξίωση στις αίθουσες του Ναού, κατά την οποία ειπώθηκαν πανηγυρικοί λόγοι.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....