Γιορτή λήξης για τα μαθήματα των τμημάτων Βυζαντινής Μουσικής της Αδελφότητος «Αγία Λυδία»- Σήμερα στην 4Ε

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η γιορτή λήξης για τα μαθήματα των τμημάτων Βυζαντινής Μουσικής της Αδελφότητος «Αγία Λυδία». Τα τμήματα αυτά λειτούργησαν φέτος για δεύτερη χρονιά με επιτυχία στην έδρα της Αδελφότητας της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, καί  διδάσκουν σ’ αυτά διπλωματούχες αδελφές.

 

Σήμερα Τετάρτη στις 17:00 δείτε την γιορτή στην τηλεόραση της 4Ε 

 

 

 

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί απρόσκοπτα και τμήμα ενηλίκων ενδιαφερομένων για τη Βυζαντινή Μουσική, στο οποίο διδάσκει ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Ιωάννης Παϊβανίκας. Μέλη του τμήματος αυτού αρχίζουν δειλά νά καλύπτουν ανάγκες στα αναλόγια των ενοριών τους!

Τα παιδιά φέτος μαζί με την προκαταρκτική ύλη της βυζαντινής μουσικής παιδείας, διδάχτηκαν και ύμνους της θείας Λειτουργίας, τους οποίους απέδωσαν μελωδικά και μέσα από την ψυχή τους στη διάρκεια της εκδήλωσης!

Οι αριστεύσαντες μαθητές βραβεύθηκαν, ενώ σε όλα τα παιδιά δόθηκαν έπαινοι και πασχαλινά δώρα από την Προεστώσα της Αδελφότητας, ως επιβράβευση των φιλότιμων προσπαθειών τους.

Το τμήμα των ενηλίκων απέδωσε ύμνους της Αναστάσεως, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια. Στο ακορντεόν ήταν ο μουσικός κ. Στέλιος Μουμτζής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών και φίλοι της Αδελφότητας.

Ευχόμαστε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, η ωραία αρχή που έκαναν να φέρει πολλούς καρπούς! Να συνεχίσουν επιτυχώς την εκμάθηση, να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη Βυζαντινή Μουσική, που είναι ένας θησαυρός, να πλαισιώσουν τα αναλόγια, όπου  υπάρχει έλλειψη, και να υμνούν τον Θεό σε όλη τη ζωή τους!

 

 

          

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....