H 65η “Ελληνική Εκδρομή” στο Βέλγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, ημέρα αργίας στο Βέλγιο λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος κατά το ΡΚαθολικό εορτολόγιο, η 65η Ελληνική Εκδρομή, «Greek Day», στο πάρκο της πόλης Enghien, λίγο έξω από τις Βρυξέλλες.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη υπαίθρια Θεία Λειτουργία, κατά την οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, καθώς και κληρικοί της Μητροπόλεως. Στην Θεία Λειτουργία και στις λοιπές εκδηλώσεις της ημέρας παραβρέθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ομογένεια, βουλευτής κ. Φίλιππος Φόρτωμας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κ. Φίλιππος Κοτσαρίδης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους λειτουργούς κληρικούς και όσους βοήθησαν για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τους ψάλτες και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν. Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους που με την παρουσία τους δίνουν το μήνυμα της φροντίδας της Μητέρας Πατρίδας προς την Ομογένεια. Ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι και διάφορες εκδηλώσεις για τις χιλιάδες των Ελλήνων και φιλελλήνων του Βελγίου και των γειτονικών περιοχών που βρέθηκαν στο πάρκο.

Την επομένη, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, έλαβε χώρα στην έδρα της Μητροπόλεως Βελγίου, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, βουλευτού κ. Στέλιου Πέτσα και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ομογένεια, βουλευτού κ. Φιλίππου Φόρτωμα. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κενανίδης, Διευθυντής του γαλλόφωνου Ινστιτούτου Θεολογίας «Απόστολος Παύλος», καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κ. Φίλιππος Κοτσαρίδης.

Κατά την συνάντηση αυτή ο Σεβασμιώτατος τους ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την ομογένεια στις χώρες της Μπενελούξ, καθώς και για την ιστορία και τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για περεταίρω συνεργασία και συμβολή, από την θέση ευθύνης τους, στα υπάρχοντα και σε μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία αφορούν την ομογένεια και την ορθόδοξη παρουσία στο Μπενελούξ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....