Η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “των Ψαριανών”, στην Ερμούπολη, τέλεσε χτες  την Ακολουθία των ΠροηγιασμένωνΤιμίων Δώρων της οδευούσης Μεγάλης Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό.
Το θείο λόγο εκήρυξε παραστατικώτατα, και θεολογικώτατα ο Θεολόγος κ. Λάμπρος Παγούνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του Προπατορικού αμαρτήματος και των συνεπειών του για τον άνθρωπο, για την άρση των οποίων ο Ίδιος ο Θεός έγινε άνθρωπος, σταυρώθηκε και αναστήθηκε.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη επιγραμματικά στην καθιέρωση της Κατανυκτικής αυτής Ακολουθίας κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Κωνστ. Κοντό και τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1”, ο οποίος αναμετέδωσε απευθείας την Ακοιλουθία και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε να καταξιωθούν με καθαρότητα σώματος και ψυχής να συμμετάσχουν βιωματικά στο προσιόν Άγιο Πάσχα.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....