Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς Άνδρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ από την ιερά νήσο Τήνο έπλευσε χτες  το μεσημέρι στην Άνδρο και το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς, την πάλαι ποτέ καθέδρα του Επισκόπου Άνδρου, με την παρουσία πολλών πιστών της περιοχής, μεταξύ των οποίων Μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, που εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία του, προσφεύγοντάς του τοπικά προϊόντα.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στην παραβολή των ταλάντων, ειπών, μεταξύ άλλων: «… όταν ένας άνθρωπος μας ευεργετεί, αισθανόμεθα ευγνωμοσύνη, συχνά ισόβια προς αυτόν!Πόση ευγνωμοσύνη, άραγε, πρέπει να αισθανόμεθα προς τον Χριστό, τον μεγάλο των ανθρώπων Ευεργέτη, ο Οποίος, με τη θυσία Του, μας προσέφερε την αθανασία;»
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού Οικονόμο Δημοσθένη Μοναχό, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τους Ενορίτες, για την αγάπη και τη μέριμνά τους προς τον Ναό, διένειμε στο εκκλησίασμα πασχάλιες λαμπάδες και ευχήθηκε για το Πάσχα του Κυρίου.

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....